АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ
НАЧАЛО ... - 22.02.2010 г – Народно събрание - Откриване на Европейската година на борбата с бедността и социалното изключване...
Увеличи шрифта Оригинален шрифт Намали шрифта
19.02.2010   

22.02.2010 г – Народно събрание - Откриване на Европейската година на борбата с бедността и социалното изключване – 2010 в България

Европейската година на борбата с бедността и социалното изключване – 2010 в България ще бъде открита на официална церемония в понеделник, 22 февруари 2010 г., в зала „Изток” на Народното събрание, в 11:00 часа. Ще присъстват представители на държавната власт, Европейската комисия, социалните партньори, неправителствените организации и местните власти.

В Европейската година на борбата с бедността и социалното изключване участват всички държави-членки на Европейския съюз. По този начин се цели те да потвърдят своята ангажираност в борбата с бедността и социалното изключване. Основните общоевропейски цели и принципи, около които се обединяват усилията на Европейския съюз и всички държави-членки в рамките на Европейската година са:

• Припознаване на права;
• Споделена отговорност и участие;
• Сближаване;
• Ангажираност и конкретни действия.

Ще бъдат представени инициативите в България в контекста на тези цели. Те ще се реализират от Министерството на труда и социалната политика чрез съ-финансиране от бюджета на Европейския съюз.

В рамките на откриването ще се проведе пресконференция, в която ще вземат участие представители на Правителството и Представителството на Европейската комисия в България.
уеб дизайн, реклама, предпечат, брошури, плакати, каталози, сувенири, флаери, рекламна агенция
Programming and Development by WebMaster.BG