АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ
НАЧАЛО - В МЕДИИТЕ - Преса - Обучават учители и джипита
Увеличи шрифта Оригинален шрифт Намали шрифта
04.06.2010   

Обучават учители и джипита

Дата: 04.06.2010г.
Медия: в.24 часа42 000 учители, или 3/4 от всички педагози у нас, ще получат шанс да повишат квалификацията си с европейски пари до края на 2014 г., съобщиха от социалното министерство. Предвидени са 60 милиона лева.
    С предимство ще бъдат младите специалисти до 29 г.
    Няма значение дали преподавателят е в държавно, в общинско или в частно училище.
    По програмата те ще получат достъп до 1-годишни специализации във висши училища или в департаменти за повишаване на квалификацията, ще ходят на 30-дневни обучения за получаване на международни сертификати.
   Част от средствата ще отидат за чуждоезикови курсове, за купуване на модерна педагогическа литература. На по-изявените ще бъде осигурена възможност за публикации в специализирани педагогически издания. Ще се разработят и програми за превенция на насилието в училище.
   Предвижда се и модерна система за мотивация на учителите, както и за класация според техните постижения. Ще се направи и национален регистър на педагогическите кадри.
Проектът е много амбициозен, защото действително дава шанс за по-добро качество на образованието, каза просветният зам.-министър Петя Евтимова. Начинът за кандидатстване ще бъде определен в следващите два месеца от министерството на образованието.
уеб дизайн, реклама, предпечат, брошури, плакати, каталози, сувенири, флаери, рекламна агенция
Programming and Development by WebMaster.BG