АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ
НАЧАЛО - Конкурс за любителски видео клип
Увеличи шрифта Оригинален шрифт Намали шрифта
29.04.2015   

Конкурс за любителски видео клип


КОНКУРС ЗА ЛЮБИТЕЛСКО ВИДЕО
"ПОСОКАТА ИЗБИРАШ ТИ, ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ДАВАМЕ НИЕ"
ПО ОПРЧР 2014-2020


Да си намериш работата, която желаеш и вярваш, че заслужаваш никак не е лесно, а още по-голямо предизвикателство е когато го правиш за пръв път и се сблъскаш с реалния пазар на труда.

Понякога възможностите са далеч от мечтите и очакванията на младите хора, а изискванията на работодателите ги карат да се съмняват в собствените си възможности, затова много от тях решават, че просто няма смисъл. Към днешна дата, над 160 000 нито учат, нито работят. Много от тях са се отказали да търсят активно работа, а икономиката ежегодно губи над 2,5 милиарда лева, защото те нямат възможност да реализират своя потенциал.

Ние вярваме, че на младежите трябва да бъде дадена такава възможност. Европейският социален фонд и Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” още през тази година ще дадат шанс на над 42 000 безработни и неактивни млади хора да получат подходящо и адекватно на изискванията на пазара обучение, и да намерят работа. Министерство на труда и социалната политика ще подкрепи различни инициативи – кампании, събития, консултации, помощ при търсене на работа, за да помогне на неактивните младежи да се реализират на пазара на труда или да продължат образованието си. Уменията са определящи за успехът при търсенето на работа, затова младите хора ще могат да участват в различни обучения – както да придобият професия, така и езикови, по информационни и комуникационни технологии и др. Голяма част от младежите без работа, които изберат да се включат в изпълнението на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 ще имат шанса да започнат работа веднага или да проведат стаж, както в частния, така и в публичния сектор. Както хиляди други млади хора преди тях след приключване на подкрепата от страна на програмата, те ще имат зад гърба си натрупан опит и самочувствие, които да прилагат в практиката.

Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” дава възможност на младежите да изберат посоката, в която искат да се развиват – да продължат своето обучение, да започнат да търсят активно работа, инвестирайки в подобряване на своите умения, или директно да намерят исканата от тях работа.

А ти каква посока ще избереш? Искаш ли да спечелиш награда, като ни покажеш какво искаш, какво можеш и какво знаеш как да постигнеш, като участваш в Конкурса на Министерство на труда и социалната политика ”Посоката избираш ти, възможностите даваме ние”

На 29.04.2015 г. Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 обявява конкурс за изработка на любителскo видео на тема „Посоката избираш ти, възможностите даваме ние”. Бъдете активни и иновативни, за да ни покажете своите идеи как да привлечем над 160 000 млади хора в България да потърсят своя избор, как да постигнат мечтите си чрез знания и умения. Клипът трябва да провокира младите хора да се замислят дали са пълноценни за себе си, когато не учат и не работят, да ги мотивира да повярват, че могат и знаят как да се реализират и че затова има възможности.

Предмет на конкурса: Да се изработи любителско видео, не по-дълго от 90 секунди, на тема „Посоката избираш ти”. То ще бъде използвaнo за популяризирането на възможностите, които ОПРЧР предлага на младите хора да се реализират в България.

Право на участие в конкурса има всяко българско физическо лице над 15 години.

Основните изисквания за участие са: желание, идеи и ентусиазъм. В рамките на заснетите до 90 секунди, всеки кандидат трябва да визуализира своята идея - как можем да привлечем един млад човек в България, който не учи и не работи да избере по-добрия път към бъдещето си.

Представените видео клипове трябва да са направени единствено за целите на този конкурс. Вече съществуващи клипове, както и такива с използвани нецензурни изрази и образи няма да бъдат разглеждани.

Всеки участник в конкурса носи отговорност за авторството и оригиналността на изработката си.

За заснемането и монтажа на готовия продукт се допуска използването на неограничен избор на техника и приложения.

Стъпките за участие може да намерите на фейсбук профила на Конкурса www.facebook.com/pages/Посоката-избираш-ти

Краен срок за участие - 24:00 ч. на 07.06.2015 г.

Определянето на финалистите ще се извърши от жури от наши съмишленици, постигнали своята реализация:
1. Вяра Анкова, генерален директор на БНТ
2. Михаил Христов, параолимпиец, световен шампион на скок на дължина
3. Александра Жекова, сноубордистка, световен шампион, олимпийски финалист
4. Александър Деянов – SkilleR, бийтбокс, световен шампион
5. Захари Карабашлиев, белетрист и драматург

Журито ще оценява получените предложения по оригиналност на идеята, художествена и естетическа стойност, и разпознаваемост на посланието и ще избере най-добрите 3 клипа.

Съобразно класиране на журито, финалистите ще получат награда:
1 място - 2000 лв., 2 място - 1500 лв. и 3 място - 1000 лв.


В срока за участие, 11.05 – 07.06.2015 г., публиката ще може да изрази своите предпочитания за най-добър клип чрез „харесването” му на фейсбук профила на Конкурса.

Чрез томбола измежду клиповете, събрали над 50 „харесвания”, ще бъде избран един клип, който ще получи награда на публиката - 2000 лв.

Награждаването на четиримата финалисти ще се извърши публично на 16.06.2015 г.

График за провеждане на конкурса:

29 април, 13:00 ч.

Пресконференция по обявяване на конкурса с участието на членовете на журито

11 май – 7 юни

Регистрация за участие на профила на Конкурса във фейсбук www.facebook.com/pages/Посоката-избираш-ти

8 – 14 юни

Оценка на клиповете от журито и събиране на лайкове от публиката

15 юни

Изтегляне на клипа от наградата на публиката – онлайн томбола

16 юни

Обявяване на победителите

17 юни - 30 юни

Сключване на договорите с победителите и изплащане на награди*


*с 4-мата финалиста ще бъде сключен договор за предоставяне правата за ползване на готовия продукт от ОПРЧР. (авторското право върху продукта на спечелилите участници се прехвърля за неограничена употреба от Управляващия орган на ОПРЧР).
Клиповете ще бъдат използвани при кампании в социалните мрежи на ОПРЧР при обявяване на схеми за младежка заетост.

уеб дизайн, реклама, предпечат, брошури, плакати, каталози, сувенири, флаери, рекламна агенция
Programming and Development by WebMaster.BG