АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ
НАЧАЛО - НОВИНИ
Увеличи шрифта Оригинален шрифт Намали шрифта
27.10.2015   

Зорница Русинова: Целите на администрацията са да подпомага гражданите и работодателите, не да им създава пречки

„Изпълнението на проект „Повишаване ефективността на контролната дейност на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ допринася за цялостното подобряване на административното обслужване в системата на Министерството на труда и социалната политика“, отбеляза заместник-министър Зорница Русинова. Тя участва в заключителна пресконференция за отчитате на дейностите по проекта на ИА ГИТ, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Участие в пресконференцията взеха още заместник-министър Гълъб Донев и инж. Румяна Михайлова, изпълнителен директор на ИА ГИТ.

Една от основните дейности по проекта е изграждането на информационна система, която предоставя повече информация за ефективното планиране и организиране на инспекционната дейност, както и повече услуги по електронен път за работодатели и граждани.

Русинова отчете, че този проект е важен от гледна точка на работата на министерството, тъй като дава голяма увереност за качеството на услугите, които ГИТ предоставят на гражданите.

„Считам, че една от основните цели на администрацията е да подпомага гражданите и работодателите, не да съществува за себе си и да им създава множество административни пречки. И мисля, че Главна инспекция по труда е една от агенциите на министерството, която в последните няколко години наистина демонстрира по-бързо и добро обслужване и на работодатели, и на бизнеса“, отбеляза още заместник-министър Русинова.

Тя потвърди, че през новия програмен период Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 ще продължи да подкрепя инициативите, създадени в рамките на приключилия програмен период, като се предвидят допълнителни средства за усъвършенстване на част от модулите на информационната система и за допълнително надграждане на обученията.


уеб дизайн, реклама, предпечат, брошури, плакати, каталози, сувенири, флаери, рекламна агенция
Programming and Development by WebMaster.BG